Werkwijze

Wat kun je verwachten als je bij ZoeMay kiest voor advies en begeleiding ten aanzien van gezond gewicht? Hier onder vind je de mogelijkheden. Staat  jouw wens er niet bij? Neem dan contact op en vraag naar de mogelijkheden voor een begeleiding op maat.

 

Kennismaking

Voordat je onder behandeling komt bij ZoeMay, vind je het vast prettig eerst even kennis te maken. Dit kan per mail of per telefoon, maar je kunt ook altijd langskomen voor een kennismaking. Op vrijdagochtend van 10.00 – 11.00 uur en op zondagmiddag van 12.00 – 13.00 uur is er een inloop- en kennismakingsspreekuur. Tijdens de kennismaking horen wij graag wat voor een begeleiding je wenst en vertellen wij van onze kant wat de mogelijkheden zijn en welke werkwijze we aanhouden. Deze kennismaking is kosteloos.

Als we besluiten om te beginnen aan de begeleiding, dan krijg je een voedings- en bewegingsdagboek toegezonden per mail of op papier mee. Gedurende enkele dagen tot (ruim) een week houd je bij wat je eet en welke activiteiten je onderneemt. Voor onze volgende afspraak stuur je het voedings- en bewegingsdagboek aan ons terug.

gezonde levensstijl

 

 

Voedings- en bewegingsanalyse

De volgende afspraak is het intakegesprek en tevens het eerste consult en een voedings- en bewegingsanalyse. Tijdens dit gesprek zal een uitgebreide vragenlijst worden doorgenomen met vragen over je huidige eet- en leefpatroon. We bespreken het ingevulde voedings- en bewegingsdagboek en geven hierover advies naar aanleiding van de analyse. We doen een meting van de lichaamssamenstelling (lengte, gewicht, middelomtrek, vetpercentage, spiermassa e.d.) en bespreken wat je doelen zijn en hoe we de begeleiding verder in gaan vullen in de vorm van een behandelplan.

Vervolgconsulten/bewegingsadvies

Tijdens de vervolgconsulten bespreken we de vorderingen. Daarbij voorzien we je van informatie over gezonde voeding en beweging en doen we regelmatig metingen van de lichaamssamenstelling. Het aantal vervolgconsulten is afhankelijk van het doel en de begeleiding die we samen afspreken.

Wij geven je advies en begeleiding om zelf aan de slag te gaan met een actievere levensstijl. Bewegen is van belang om een gezond gewicht te bereiken en te behouden en zorgt voor een actief leven, waardoor het een belangrijke ondersteuning is voor een gezondheid in balans.

 

Afspraak maken: ZoeMay werkt op afspraak. Een afspraak kan per mail of telefonisch worden gemaakt. De afspraak wordt per mail aan je bevestigd. Een mail wordt zo spoedig mogelijk beantwoord, ons streven is binnen 24 uur.